Olej z Wiesiołka OLEOFARM

Cena:25.90
Do koszyka
VAT:5%
Waga:0.30 kg
Opakowanie:250 ml
Podmiot odpowiedzialny:OLEOFARM
Typ produktu:Suplement

Olej z wiesiołka uzyskiwany jest z nasion wiesiołka metodą tłoczenia na zimno. Posiada delikatny smak i zapach. Może być wykorzystywany do sporządzania surówek i sałatek, a także jako dodatek do dań mięsnych i rybnych podawanych na zimno. Olej z wiesiołka charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-6. Kwasami z rodziny omega-6 są: kwas linolowy (LA) oraz kwas gamma-linolenowy (GLA) zawarte w oleju z wiesiołka. Kwas linolowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

 

Składniki:

olej z nasion wiesiołka tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

 

Wartość odżywcza 100 ml:

Wartość energetyczna (energia)        3418 kJ/831 kcal

 

Tłuszcz, w tym:          92,4 g

 

kwasy tłuszczowe nasycone        7,5 g

 

kwasy tłuszczowe jednonienasycone          8,9 g

 

kwasy tłuszczowe wielonienasycone        76,0 g

 

Węglowodany, w tym:                0 g

 

cukry                            0 g

 

Białko                                         0 g

 

Sól                                              0 g

 

kwas linolowy (omega-6)                                  68,4 g

 

kwas gamma-linolenowy (omega-6)                7,2 g

 

kwas oleinowy (omega-9)                                 7,8 g

 

 

 

UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad.

 

Kraj pochodzenia: Polska.

Facebook