Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

ETJA OLEJ INCA INCHI 50 ml

Cena:22.90
Do koszyka
VAT:23%
Waga:0.10 kg
Opakowanie:50 ml
Podmiot odpowiedzialny:ETJA
Typ produktu:Kosmetyk

OLEJ INCA INCHI /Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Seed Oil/

 

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z orzechów rośliny Sacha Inchi rosnącej w Peru. Bogactwo kwasów tłuszczowych, takich jak kwas omega-3,6,9, a także witaminy A i E, uelastycznia skórę redukując zmarszczki oraz kurze łapki wokół oczu. Posiada właściwości ochronne spowalniające procesy starzenia się skóry a przyspieszające gojenie ran oraz znikanie rozstępów i cellulitu. Może być stosowany jako lek na wypadające włosy, krem pod oczy, reduktor blizn i przebarwień lub filtr UV. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci.

 

UWAGA! W przypadku chorób, takich jak: egzema, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry czy też trądzik, olej powinien być stosowany przy zachowaniu szczególnej ostrożności, bowiem naturalne pochodzenie składników może okazać się niesprzyjające skórze.

Olej INCA INCHI oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny.

 

SPOSÓB UŻYCIA:

• stosować bezpośrednio na skórę - delikatny olej do nawilżania skóry zwłaszcza w okresach letnich,

• pielęgnacja okolic oczu,

• pielęgnacja skóry podrażnionej słońcem,

• dodatek do kremów i balsamów,

• masaż,

• pielęgnacja włosów zniszczonych stylizacją i farbowaniem,

• delikatna kąpiel nawilżająca z przeznaczeniem dla alergików - do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodać 

  10 ml oleju (ok. 20 naciśnięć pompką dozującą). Kąpać się 15-20 minut.

 

POCHODZENIE

Ameryka Południowa.

 

Uwagi:

Zdjęcie ma charakter informacyjny. Produkty na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od oferowanych w sprzedaży.

 

Facebook