ETJA OLEJEK ETERYCZNY ROZMARYNOWY 10 ml

Cena:6.85
Do koszyka
VAT:23%
Waga:0.10 kg
Opakowanie:10 ml
Podmiot odpowiedzialny:ETJA
Typ produktu:Kosmetyk

OLEJEK ROZMARYNOWY /Rosmarinus Officinalis Oil/

 

Naturalny olejek otrzymuje się z krzewu rozmarynu. Stymuluje umysł ułatwiając proces myślenia i koncentracji. Przy pielęgnacji skóry i włosów z powodzeniem wykorzystuje się jego właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Olejek pobudza krążenie, stymuluje pracę serca, reguluje ciśnienie krwi. Ma pozytywne działanie przy zaburzeniach menstruacyjnych, zmniejsza celluliti. Wzmacnia układ immunologiczny. Olejek rozmarynowy jest dobrym środkiem przeciwbólowym. Posiada właściwości rozgrzewające oraz regenerujące, dlatego stosuje się go przy bólach reumatycznych i masażach zmęczonych, sforsowanych mięśni. Jako silny antyseptyk stosuje się przy infekcjach dróg oddechowych, kaszlu, a szczególnie przy schorzeniach skóry. Wzmacnia system immunologiczny. Tonizuje i pobudza pracę serca, normuje ciśnienie krwi.

 

DZIAŁANIE

Antyseptyczne, bakteriobójcze, tonizujące, antyreumatyczne, antydepresyjne, rozgrzewające, łagodzi bóle głowy i zmęczenie.

 

SPOSÓB UŻYCIA

kąpiel - aromatyczna kąpiel z użyciem olejku rozmarynowego rozjaśni umysł ułatwiając proces myślenia i koncentracji. Jago właściwości rozgrzewające dobrze wpływają na bóle reumatyczne i mięśni.

masaż - w połączeniu z naturalnym olejkiem bazowym pobudza układ krążenia, działa przeciwbólowo i antyreumatycznie, regeneruje zmęczone mięśnie

jako dodatek do naturalnych olejów bzowych, mocno ujędrnia skórę

inhalacja przy infekcjach górnych dróg oddechowych

kompres

moczenie stóp- na spuchnięte i obolałe nogi

parówka twarzy

naturalne aromatyzowanie powietrza

do pielęgnacji skóry głowy (silne właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne)

pobudza wzrost włosów, zapobiega ich wypadaniu

 

NUTA 

Zapachowa środkowa

 

ZAPACH

Intensywny, odświeżający, kwiatowo-ziołowy

 

KOLOR

jasnożółty

 

DOBRA KOMPOZYCJA Z OLEJKIEM

Pomarańczowym, z drzewa herbacianego, miętowym, lawendowym, sosnowym.

 

PRZECIWWSKAZANIA 

Właściwie olejek nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet nie rozcieńczony nie powoduje większych  podrażnień. Do użytku zewnętrznego.

 

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci.

 

KRAJ POCHODZENIA 

Francja.

 

Uwagi:

Zdjęcie ma charakter informacyjny. Produkty na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od oferowanych w sprzedaży.

Facebook